Kampenjazz program våren 2023

Nedenfor finner du  programmet, link til billettsalg og en presentasjon av hver konsert
skrevet av vår huspoet Johan Hauknes, bilder fra konsertene som har vært finnes på vår fotoside.

Den nye normalen – en sang om det gode livet

Endelig har vi rett bak oss en «nesten» normal Kampenjazz-høst. Nå er det tid for en ny vår i Caféteatret. Når vi nå ønsker deg velkommen til en post-pandemisk jazzvår, er det til hva vi virkelig tror vil bli en deilig Kampenvår. Vi ser fram til en vårsesong med spennende og personlige musikalske møter mellom musikere og et publikum som setter pris på improvisert musikk av høy internasjonal kvalitet. Kammermusikalske møter som skjer i kammer skapt av Oslos fantastiske jazzkjerke.

Kampenjazz vil som alltid gi deg musikk som fyller deg med saft, kraft og overskudd – og spesielt etter den utmattende sosiale nedstengningen. På Kampenjazz kommer som alltid det nye året med det fremste av den nye, norske jazzen – med de mest kreative og nyskapende musikere du kan se på noen scene. Kampenjazz slutter aldri!

Hør det nye – hør det vakre – hør det først på Kampenjazz!

Alle konserter foregår søndager i jazzkjerka, Caféteateret, Hollendergata 8, med konsertstart kl. 20.00 om ikke annet er oppgitt.
Kom til jazzkjerka og se lyset!

Huspoetens tips: Sjekk artistenes musikk på deres hjemmesider, på brukerbaserte steder som Bandcamp og Soundcloud eller ved streaming på YouTube, Apple Music, Spotify eller Tidal.
Men husk allikevel: Ingen av disse kan noensinne erstatte levende Kampenjazz-musikk. De vil alltid kun være en blek skygge av det du kan høre i jazzkjerka!

Hold deg orientert om hva som skjer:

https://www.facebook.com/Kampenjazz, www.kampenjazz.no https://www.instagram.com/kampenjazz/

NB NB NB 
Kampenjazz ønsker å gjøre våre konserter tilgjengelige for musikkinteressert ungdom. Alle under 18 år slipper heretter gratis inn på alle Kampenjazz sine konserter! 

Søndag 12.februar 2023 – kjøp billetter her
Tore T. Sandbakken Trio

Tore T. Sandbakken: trommer, Hanna Paulsberg: tenorsaksofon, Dag-Filip Roaldsnes: piano
Collage banner_Tore T. Sandbakken Trio_ Foto Marco Villabrille

Foto: Marco Villabrille

Sandbakken har – endelig, vil noen si – sluppet sin første utgivelse som bandleder. Som trommeslager, trommedoktor og festivalprodusent er Tore Sandbakken veletablert. Og etter nærmere førti utgivelser med andre artister, kom endelig tida da han fikk realisert plata som har duppet under overflaten i lang tid.

«In My Solitude» sa Duke Ellington – det er den positive ensomheten som kan være en fantastisk kreativ sfære å oppholde seg i, sier Sandbakken. Kun Gud er perfekt, sa kunstnere før i tiden. Det er nettopp i det ikke-perfekte du finner den største skjønnheten. Derfor er Imperfect Solitude det nye albumets navn.

Musikk fra sjelen, det er soul-musikk, det!

Søndag 19. februar 2023 – kjøp billetter her
Residerende kapellmester: SQFR Quartet med støtte fra
logonorskjazzforum

Thomas Pohlitz Strønen: trommer/elektronikk, Morten Qvenild: piano/ elektronikk, Kristina Fransson: trompet/elektronikk,
Espen Reinertsen: tenorsaksofon
knut_bry

Foto Knut Bry

Med beat-orientert musikk i fokus for sitt residentskap, kommer kapellmester Strønen for å forrette sin andre messe i jazzkjerka. Velkommen til noe som vi ennå ikke kjenner hva er, men som definitivt vil være utpreget Strønen-musikk. Han kaller det fysisk musikk. Vi kaller det bevegende musikk.

Musikken skal bære preg av beat og det skal svinge. Ved siden av Strønen er det musikerne i bandet som vil forme og prege musikken. Med tangentmester og elektronikk-guru Morten Qvenild og Espen Reinertsen på tenorsaksofon og vokal er levende musikk garantert – på alle måter. Når de så får med seg det store trompettalentet Kristina Fransson fra Førde kan det ikke bli noe annet enn bra. Fransson fikk Oslo jazzfestivals talentpris i 2022, og har satt sitt preg på flere musikalske sammenhenger.

Beat i det!

Søndag 26. februar 2023 – kjøp billetter her
Dobbeltkonsert: Propan +Abrahamsen Garner/Lindvall/Nergaard Trio

Propan: Ina Sagstuen: vokal, elektronikk, Natali Abrahamsen Garner: vokal, elektronikk.

Abrahamsen Garner/Lindvall/Skavhaug Nergaard: Johan Lindvall: piano/synth, Magnus Skavhaug Nergaard: kontrabass/elektronikk/kassettspiller/div, Natali Abrahamsen Garner: vokal/efx / div
mira_wikman_jenny_berger_myhre

Foto Mira Wikman og Jenny Berger Myhre

Vi er verken Rama1000, Liwi, Koker eller Ubs!, men bare nevner det: Her får du to for prisen av en.

Improvisasjonsduoen Propan går i sitt ellevte år, men fortsetter stadig å utvikle sin vokalbaserte musikk. Deres siste plate, fjerde i rekken, Swagger på kvalitets-labelen Sofa, en platemanifestasjon av bestillingsverket ved samme navn skrevet for FemmeBrutal festivalen for et utvidet ensemble på 9 musikere. Plata byr på musikalsk åpent landskap med frie og åpne improvisasjoner som kan lede hvor som helst. Melodiske fragmenter oppstår og forsvinner, groovy dronende, musikken tegnes opp på store lerret. Duoens friske og utforskende musikk kommer bare fullt og helt til sin rett i en konsertsetting. På Kampenjazz får vi for første gang høre duoen begi seg ut på materialet fra Swagger i duoformat, noe som krever både kreativitet og konsentrasjon – en slags live urframføring!

Medlemmene i trioen Abrahamsen Garner/Lindvall/ Skavhaug Nergaard kjenner hverandre godt. Allerede som studenter ved NMH la de grunnlag for et mangesidig samarbeid i en håndfull forskjellige prosjekter, hvor kunst-pop prosjektet Delish er det yngste/siste i rekken. Trioen lever i et landskap der det akustiske og det elektroniske strekker, kommenterer, utfyller og akkompagnerer hverandre gjennom organisk kommunikasjon. Små fakter som krever at du følger med. Små fakter som blir til store bilder.

Metan, etan, propan – en, to, tre!

Søndag 5. mars 2023 – kjøp billetter her
Thinker Ant

Simon Hagerup Holm: saksofon, Miriam Namtero Kibakaya: vokal, Sverre Sandnes Sæbø: bass, Niklas Jenstad Heide: trommer

håkon_sandmo_karlsen

Foto: Håkon Sandmo Karlsen

(The) Thinker Ant er ikke en statue basert på Auguste Rodins mesterverk. Bandet med dette navnet ble i 2019 utpekt som del av talentprogrammet Framtida i norsk jazz. Med musikk påvirket av både norsk og amerikansk jazz, kjennetegnes bandets musikk av bassostinater (eller «vamp») og særegne melodier. Med en nordisk karakter står det melodiøse, sammen med en fri harmonisk struktur, i sentrum.

På Soddjazz 2019 hadde bandet et musikalsk samarbeid med Sissel Vera Pettersen som fikk mye omtale. Er du klar til å møte framtida?

Er du smartere enn mauren?

Søndag 12. mars 2023 – kjøp billetter her
Plateslipp: Into the Wild Hills

Morten Halle: saksofon og komposisjoner, Helge Lien: piano, Andreas Wildhagen: trommer, Christian Meaas Svendsen: bass, Gunnar Halle: trompet
morten_halle

Foto: Morten Halle

Klassisk jazzkvintett. To blås og rytmeseksjon. En skandinavisk tone i musikken setter rammene. Sammen med fem eminente solister på øverste hylle i dagens norske jazz, under ledelse av nestor og NMH-lærer Morten Halle. Det garanterer for én ting: En konsert med heftig, dansende, medrivende, fotforflyttende og tenkende musikk – musikk av meget høy kvalitet.

Into the Wild Hills har en ny plate på gang, etter albumet Jazz Album 2018. Navnet på det nye aalbumet blir Starter Kit. Morten Halle lover oss en åpen følelse i musikken. Bak ligger en tanke om at musikerne spiller og improvisere fritt, men låtmaterialet skal fortsatt gi musikken en gjenkjennbar karakter.

I villmarka er det godt å være!

Søndag 19. mars 2023 – kjøp billetter her
Residerende kapellmester: SNM Trio med støtte fra

logonorskjazzforum

 

Thomas Pohlitz Strønen, trommer/elektronikk, Kalle Nyberg: saksofon/elektronikk, Heiða Karine Mobeck: tuba/elektronikkknut_bry

 

Foto Knut Bry

Velkommen til finalen i Thomas Pohlitz Strønens residentskap. Til den siste av tre konserter der mester Strønen utnytter alle registre i sin musikk-skaping og -utøvelse. Som før blir det vakker – og fysisk – musikk.

Svenske Kalle Nyberg, nå bosatt i Norge, er multitalent utenom det vanlige som beveger seg sømløst mellom impro, elektronika og hip-hop.

Heiða Karine Mobeck, kjent fra SkrapBroen og Skadedyr er en musikalsk kameleon som skaper musikalske rystninger i de lavere registre.

Musikken skal kjennes på kroppen med alle sanser. Ved siden av Strønen er det musikerne i bandet som vil forme og prege musikken. Med Kampenvenner som Nyberg og Mobeck, er det garantert at det blir musikk som vil endre deg og måten du lytter til musikk på – på mange måter. Dette blir skjellsettende.

Tikketi-takk – tikketi-tikk – mange ørsmå beat blir til stor musikk!

Søndag 26. mars 2023 – kjøp billetter her
Joakim Rainer Trio

Joakim Rainer Petersen: piano, Alexander Riris: bass, Rino Sivathas: trommer
østnorsk_jazzsenter

Foto Østnorsk jazzsenter

Joakim Rainer Trio var en overbevisende og solid vinner av fjorårets JazzINTRO, som Årets unge jazzmusikere 2022. Med det har de vunnet en pakke med omfattende midler til lansering, turne og album av Norsk jazzforum og samarbeidspartnere. Endelig kommer vinnertrioen til Kampenjazz. Og ikke nok med det, de kommer til oss med sitt første album, Light.Sentence. Albumet lanseres 3. februar 2023.

Juryen sa følgende da de vant JazzINTRO: «utfordrende komposisjoner med harmonisk og rytmisk kompleksitet som … er spennende å lytte til. Du må involvere deg som lytter … Musikerne er samspilte [og m]usikken er solid og energisk, og de overbeviser oss med overskudd og lekenhet. De inviterer oss inn i sitt finurlige univers». Spontan, leken, rytmisk fengslende musikk.

Lytt, lek, lær – grip invitasjonen!

Søndag 23. april 2023 – kjøp billetter her
Kalle Moberg/Andreas Røysum Duo

Kalle Moberg: akkordeon, Andreas Røysum: klarinetter
jonathan_aardestrup

Foto Jonathan Aardestrup.

To særmerkte musikere som har gjestet scena på Caféteatret flere ganger. Klarinettisten Andreas Røysum og akkordeonisten Kalle Moberg har mye til felles. De presenterer oss for spennende musikk, tenkende musikk, kreativ musikk. De har begge fått oss til å lytte på nytt på instrumenter som ofte oppfattes som gammeldagse. I deres hender framstår klarinetter og trekkspill som sprell levende, framoverlente instrumenter som skaper musikk for morgendagen.

Sammen skaper de et rikt og svevende musikalsk univers. Rystende, vakre, bildeskapende klanger utvikler seg organisk og flyr mot himmelen. Det er ekspressivt, kontemplativt – det er eventyrlig.

Svev med flyverne mot himmelen!

Søndag 11. juni 2023 – kjøp billetter her
Oslo kulturskoles sommerkonsert
oslo_kulturskole

Det er etablert som en tradisjon ved Kampenjazz at vi avslutter vårsesongen med å høre de unge musikantene fra Oslo kulturskole. De gleder seg til nok en gang å videreføre tradisjonen. Oslo kulturskole presenterer for oss et pent knippe av sine unge og lovende musikanter.

Framtidas stjerner høres alltid først på Kampenjazz!

Og vi gleder oss som alltid til å høre dem igjen.

Etter å ha opplevd de unge, nye stjernene, ønsker vi hverandre igjen god sommer – og ses igjen til en ny, spennende høstsesong – på Kampenjazz.
IMG_7846