Våre Samarbeidspartnere:
ny_logoer_gruppe_2020

Forhåndssalg av billetter klikk her: https://nordicblacktheatre.ticketco.events/

Godt nytt år til alle!

Nordic Black Theatre har benyttet nedstengingen den siste tiden til å gjøre Cafeteatret godt egnet til
strømming av konserter i perioder der man ikke kan samle folk.
Nedenfor finner dere en oversikt over de konsertene vi vil gjennomføre våren 2021, primært med
salen full av folk som har løst billett på forhånd. Dersom det ikke er mulig vil konsertene strømmes.
I den første perioden vil man få tilgang til konserter som strømmes uten å løse billett. Dersom det
viser seg at mange konserter må strømmes og at Nordic Black Theatre og vi kan garantere dere stabil
og høy kvalitet på lyd og bilde vil vi innføre en betalingsordning.
Du vil finne oppdatert informasjon om konsertene, billettsalg og evt. strømming før hver konsert på:
kampenjazz.no og https://www.facebook.com/Kampenjazz
Som vanlig har vi et program med det fremste av den nye norske jazzen og de mest kreative og
nyskapende musikere du kan se på noen scene.

Medlemskap: Gir medlemspris på våre konserter og noen andre jazzklubber, redusert pris på konserter arrangert av Nasjonal Jazzscene og adgang til nettversjonen av Jazznytt og deres arkiv
Overfør 500 kroner til bankkonto 1503 30 02472. Merk overføringen Medlemskap, oppgi navn, epostadresse og om nett-tilgang til Jazznytt ønskes

Smittevernregler

Vi følger offentlige helsemyndigheters råd og nå er det kommet ytterligere innskjerpinger som vi innlemmer i vårt smittevern. Så for å sikre en trygg opplevelse for både gjester og ansatte, gjelder følgende:

  • Fra torsdag 29. oktober er det påbudt å bruke munnbind på serveringssteder når man ikke sitter ved et bord. Du må derfor medbringe eget munnbind når du besøker oss og ha det på ved innslipp, når du blir vist til ditt sete og ved toalettbesøk. Du kan kun ta av munnbindet ditt når du sitter på setet ditt i salen.
  • Publikum blir plassert ved bord eller på faste sitteplasser av vertene, så beregn god tid! Vi ber om tålmodighet og at dere bruker munnbind og holder avstand til andre gjester mens dette foregår.
  • Det er bordservering Du må bli sittende på tildelt plass under hele oppholdet, bortsett fra ved toalettbesøk. Da skal du på nytt ta på munnbindet ditt.
  • Kun personer fra samme husstand kan sitte med mindre enn 1 meters avstand.
  • Hold minst 1 meters avstand og ikke bli stående for å prate på vei til eller fra toalettet.
  • Alle billettkjøpere registrerer seg og sitt følge med navn og kontaktinfo når de kjøper billett, slik at det eventuelt kan smittespores i etterkant. Din informasjon lagres i 14 dager.
  • Sist men ikke minst – ved sykdomssymptomer eller karantene så må du bli hjemme. Gi oss gjerne beskjed om du ikke kommer!

Søndag 24. januar kl. 20:00 – Wako med Oslo strings

Bárður Reinert Poulsen: bass, Kjetil André Mulelid: piano, Hans Hulbækmo: trommer, Martin Myhre Olsen: altsaksofon, Kaja Constance Rogers: fiolin, Isa Caroline Holmesland: bratsj, Kaja Fjellberg Pettersen: cello

Wako Fotograf Eyðun Müller Thomsen (2)

foto: Eyðun Müller Thomsen

Wako & Oslo strings og plata «Modes for All Eternity» er et kulturelt samarbeid mellom syv musikere med bakgrunn fra jazzlinja på NTNU i Trondheim og det klassisk utøvende miljøet i Oslo. En jazzkvartett sammen med en stryketrio. Nå får vi høre dem på Kampenjazz.

Visjonen er at musikken skal bygge broer mellom jazz og klassisk musikk. Med jazzkvartettens samspill og improvisasjon i bunnen, henter de inspirasjon fra komponister som Messiaen og Stravinskij og moderne kammerjazzprosjekter som Christian Wallumrød Ensemble og Alpaca Ensemble. Musikken består av skrevne og improviserte partier der de to ensemblene utfyller hverandre i et nyskapende og interessant lydbilde.

Jazzdans med Messiaens fugler?

Søndag 31. januar kl. 20:00 – Miman

Hans Kjorstad: fele, renstemt harmonium og perkusjon, Andreas Røysum: klarinetter og perkusjon, Egil Kalman: kontrabass, modulær synthesizer og trommer

Miman Foto Christer Männikus

foto: Christer Männikus

Da den svenske poeten Harry Martinson skrev diktsyklusen «Aniara»,  var det som en reaksjon på trusselen om utslettelse av atomvåpen. Verket er like aktuelt i dag, med et miljøtruende Damoklessverd hengende over menneskeheten.

Trioen Miman, henter sitt navn fra den allvitende datamaskinen, en Mima med kunstig intelligens som vet alt, men som kun kan kommunisere gjennom gåter og kryptiske fragmenter. En maskin som av mange blir gudeforklart.

Kjorstad, Røysum og Kalman føler seg like hjemme i frijazz, som i folkemusikken, som i samtidsmusikk. Med en mangefasettert bakgrunn koker de en gryte som synger med en organisk lyd hvor tonale teksturer smelter sammen med det akustiske og det elektriske. Musikken skaper et sted der stilarter og tidsaldre går i oppløsning. Bandet Miman står som et vitnesbyrd om den kollektive tankes potensiale i musikk.

Mellom kaos og kosmos – en liten blåsa i Guds andes glas

Søndag 7. februar kl. 20:00 – Harpreet&Sanskriti

Harpreet Bansal: fiolin, Sanskriti Shrestha: tablas 

harpreet sanskriti Foto Knut Utler

foto: Knut Utler

Harpreet Bansal fra Oslo og India er en virtuos fiolinist med basis i indiske tradisjoner. Sanskriti Shreshta fra Oslo og Nepal er like eminent på tablas. Begge er framstående eksperter og utøvere på sine instrumenter, de er begge bandledere og begge er gode Kampenjazz-venner.

Som duo baserer de seg på og videreutvikler et rent og klassisk indisk ragabasert uttrykk med nordindiske røtter. Og raga er ikke bare som balsam for sjelen, det er balsam for sjelen.

Lek, samspill og virtuositet – det blir flott musikk!

 

Søndag 14. februar kl. 20:00 – Bêl

Joel Ring: cello, Tore Ljøkelsøy: trommer, Magnus Breivik Løvseth: tuba, Sol Léna‑Schroll: altsaksofon, Sigrid Aftret: tenor- og sopransaksofon

Bêl photo Emil Aftret

foto: Emil Aftret

Bêl er et band formet av saksofonist og komponist Sigrid Aftret i begynnelsen av 2020. Et sammensurium av jazz, samtidsmusikk og improvisasjon er presentert i akustisk drakt av trommer, tuba, cello og to saksofoner. Musikkens egenhet er tilstede gjennom kontrapunktiske stemmeføringer og rytmisk spill som lekent og nysgjerrig søker nye vendinger. Den utradisjonelle besetningen er et friskt tilskudd til den norske jazzscenen, og enda friskere blir det når de komplekse og innarbeidede formene møter musikernes egenrådighet. 

Søndag 21. februar kl. 20.00 – Holum Trio

Vegard Holum: trompet, Stian Andreas Andersen: kontrabass, Øystein Aarnes Vik: trommer

Holum Foto Oda Aunan

foto: Oda Aunan

Holum Trio feirer snart tiårsjubileum. Improvisert musikk med pop-tvist. Åpne strukturer og dynamisk vekselvirkende lag, men også musikk med det enkle, melodiske i bunnen. Også kjent som frisk norsk jazz!

Våren 2019 kom trioens andre album, «Borte». Denne plata samler opp erfaringer etter trioens musikalske reise gjennom ti år. Nordiske kvarttoner drar ut i verden og møter arabiske toneganger og afrikanske rytmer. En dash europeisk frijazz setter smak på denne norske lapskausen.

Heime, borte, uavgjort! Holum 3-0

Søndag 28. februar kl. 20:00 – Plateslipp: Tanaka/Lea/Strønen

Ayumi Tanaka: piano, Marthe Lea: saksofoner, Thomas Strønen: trommer

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

foto: Knut Bry

Det startet for få år siden som et uformelt øvingsband på Musikkhøgskolen. Det har blitt en konsert- og festivalfavoritt for mange. Med start i noen felles valgte utgangspunkt fabuleres det fritt fram stor musikk. Alt dette innenfor et åpent sonorisk landskap bygget over frie assosiasjoner og stream-of-conciousness-lik kommunikasjon.

Nå gir trioen endelig ut sin debutplate «Bayou» på ECM Records 

Møt tre gode Kampenjazzvenner i et intenst og vakkert samspill der musikken er nyskapt hvert sekund.

Musikk uten forhåndsutdelt fasit – musikk som skrives på nytt hvert øyeblikk!

Søndag 7. mars kl. 20:00 – Kongle trio

Liv Andrea Hauge: piano, Øystein Skjelstad Østensen: kontrabass, Veslemøy Narvesen: trommer og sag

kongle_3 Foto Margit R Omholt

foto: Margit R Omholt

Sammen på scenen skaper musikerne i Kongle Trio et lekent og fritt musikalsk univers. Trioen gir plass til det skjøre og vakre, samtidig som sansen for beat, låtstruktur og utforsking av teksturer reflekteres i musikken. Samspillet er alltid i fokus, basert på en delt nysgjerrighet for mulighetene i et akustisk trioformat og for melodisk friimprovisasjon.

Trioen startet å spille sammen i 2019 etter at de tre møttes på Norges musikkhøgskole. Det klaffet både musikalsk og sosialt fra første stund, og siden har trioen spilt så ofte det har bydd seg en mulighet. Det er også plass til humor og sceneshow; det skal være gøy å spille, og minst like moro å høre på!

Som ett av fire band i finalen i JazzINTRO – Norsk jazzforums lanseringsprogram for unge musikere ­– 26. januar 2021, vil det før konserten være klart om vi ønsker vinneren velkommen denne søndagen.

Og alle kongler gleder seg!