Våren 2021

Som vanlig har vi et program med det fremste av den nye norske jazzen og de mest kreative og nyskapende musikere du kan se på noen scene.  Så snart det er mulig vil vi samle publikum i Cafeteatrets fantastiske sal. Vi ser frem til det.

Nordic Black Theatre har benyttet nedstengingen den siste tiden til å gjøre Cafeteatret godt egnet til strømming av konserter i perioder der man ikke kan samle folk. Foreløpig må vi benytte oss av denne muligheten.

Du kan se og høre våre konserter ved å løse billett her:

                                                          https://nordicblacktheatre.ticketco.events/  

Du får så tilsendt en E-post som gir god forklaring på hvordan du får tilgang til nettkonserten
Siden det er vanskelig med flere betalingskategorier for strømmekonserter må alle betale 100 kroner per konsert.

 

Søndag 18. april kl. 20:00 – Espen Reinertsen solo – strømmekonsert

Espen Reinertsen, saxofon, vokal, elektronik etc.
espen reinertsen

Foto: André Løyning

La deg forhekse av Espen Reinertsen! Saksofonisten har utgitt «Forgaflingspop» og «Nattsyntese», han er overhodet ikke fremmed for å blande det komplekse med det iørefallende. Her blir det pling-plong og pop for det nye tjuetallet i skjønn forening.

Vi gafler i oss!

Søndag 25. april kl. 20:00 – Trimolo Trio

Bilde1 

Nordic Black Theatre, Oslo Jazzfestival, Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Østnorsk jazzsenter og Samspill International Music Network jobber sammen for å  feire UNESCOs International Jazz Day,  2021

Trimolo er et musikalsk samarbeid som forener den arabiske musikken og den norske folkemusikken. Det som i utgangspunktet kan virke svært forskjellig, viser seg å ikke være så ulik likevel når musikken smelter sammen til et felles uttrykk. Melodiene får et større fargespekter: en syrisk melodi blir nesten som norsk når den spilles på en hardingfele og en norsk melodi får en større fargepalett når den spilles på det arabiske strengeinstrumentet oud og kanun. 

 

Khaled Habeeb (oud) er en syrisk musiker som har spilt flere konserter i Norge og samarbeidet med både Stavanger Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester. Tuva Færden (hardingfele, lyre og vokal) er en norsk folkemusiker og er blant annet medlem av bandene VRANG og Raabygg. Saleh Mahfoud er en syrisk sanger og multiinstrumentalist som står bak mange musikalske og kulturelle prosjekter i Oslo, inkludert bandet Majāz, Oslo Dabke Klubb og Oslo Dabke Festival.