Våren 2021

Som vanlig har vi et program med det fremste av den nye norske jazzen og de mest kreative og nyskapende musikere du kan se på noen scene.  Så snart det er mulig vil vi samle publikum i Cafeteatrets fantastiske sal. Vi ser frem til det.

Nordic Black Theatre har benyttet nedstengingen den siste tiden til å gjøre Cafeteatret godt egnet til strømming av konserter i perioder der man ikke kan samle folk. Foreløpig må vi benytte oss av denne muligheten.

Du kan se og høre våre konserter ved å løse billett her:

                                                          https://nordicblacktheatre.ticketco.events/  

Du får så tilsendt en E-post som gir god forklaring på hvordan du får tilgang til nettkonserten
Siden det er vanskelig med flere betalingskategorier for strømmekonserter må alle betale 100 kroner per konsert.

Søndag 14. mars kl. 20:00 – Pianoforum 

Anja Lauvdal, Jonas Cambien. Ayumi Tanaka. Johan Lindvall, Christian Wallumrød: piano
pianoforum

Christian Wallumrød sier om dette initiativet: 

Impulsen til prosjektet var tanken på alle de ulike pianistene som med åpen og utforskende holdning stadig dykker ned i dette instrumentet og leter etter noe. Det hadde vært kult med et slags forum der vi kunne møtes og prøve ut noe av det vi har funnet, eller noe som vi fremdeles leter etter. Et lite arbeidsfellesskap for åpen scene, og gjerne med mulighet for gjentakelse, der man kan gjøre et nytt forsøk med den samme musikken, eller noe annet. Derfor tok jeg kontakt med både Kampenjazz/Caféteatret og Kafé Hærverk, og begge steder har vist stor entusiasme for å legge til rette for noen sånne piano-hendelser. Dette er to av byens hardtarbeidende scener for nåtidsmusikken (i vid forstand!), og med sine ulike instrumenter og rom passer begge veldig bra for prosjektet. På konserten søndag 14. mars blir det små solo-sett med de fem musikerne.»

Søndag 21. mars kl. 20:00 -Plateslipp Jonas Cambien Trio

André Roligheten: saksofoner og bassklarinett, Andreas Wildhagen: trommer, Jonas Cambien – piano og komposisjoner
Bilde1

Foto Jenny Berger Myhre

Jonas Cambien Trio slipper sitt tredje album på det Portugisiske plateselskapet Clean Feed.

Den som sier at pianotrio skal være piano, bass og trommer, er uten røtter i jazzhistorien. Jonas Cambiens bassløse trio er godt forankret i frijazzens fortid. Cambiens komposisjonsverden er en evig utforsking av klanger, med- og motlyder og perkussive ostinater, servert i et akustisk landskap. Noen ganger avansert, noen ganger overraskende tilgjengelig -med melodier som fester seg på hjernen i timesvis- og alltid uhyre originalt.

I det ene øyeblikket handler det om gleden ved å møte en barnslig melodi, i det neste om lettelsen over å skjønne hvordan en tilsynelatende vrien musikalsk ligning henger sammen. Se sammenhengene i musikken løse seg opp før de forsvinner og slutter, før de gjør plass til nye, forunderlige øyeblikk i Jonas Cambien Trios verden.

 Skru av lokket og se vidunderet i musikkens tannhjul og fjær!