Våre Samarbeidspartnere: header4      vinterjazz_header_desktopPrint

Forhåndssalg av billetter klikk her: https://nordicblacktheatre.ticketco.events/

Godt nytt år – her er programmet for våren 2019

Susanna er i vårens Residerende Kapellmester hos Kampenjazz!
Første konsert søndag 13.januar er: Susanna & David Wallumrød, neste konsert er 10. februar: Susanna og siste konsert med Susanna er søndag 24. mars: Susanna & Brotherhood of Our Lady

Søndag 17. februar
Eick/Jansen Duo
eick jansen

Foto Nils Jansen: Jean M Lafittau

Johannes Eick: bass, Nils Jansen: saxofoner
Både Jansen og Eick er begge kjente navn for enhver som har fulgt med i norsk improvisert musikk de siste 30/40 årene. De to har i en årrekke samarbeidet om skolekonserter. Først for et år siden begynte de å utvikle et duo-konsept. Denne konserten vil være en anledning til å lytte til de to drevne musikerne i en ny sammenheng. De lover at de vil framføre både eget materiale og standardlåter.

Søndag 24. februar kl. 20:00
Andreas Røysum Ensemble
i samarbeid med
Samspill logo liten
Andreas Røysum – klarinett og bassklarinett, Henriette Eilertsen – fløyte, Signe Emmeluth – altsaksofon, Marthe Lea – tenorsaksofon, Hans Kjorstad – fele, Joel Ring – cello, John Andrew Wilhite – kontrabass, Christian Meaas Svendsen – kontrabass, Sanskriti Shrestha – tablas, Ivar Myrset Asheim – trommer

Andreas  Røysum har komponert musikk for en tentett bestående av noen av hans favorittmusikere fra Oslo. De kommer til Kampenjazz med lommene stappfulle av ny musikk. Denne musikken hører du første gang i kjerka vår. I dette ensemblet blandes Røysums fascinasjon for tradisjonsmusikk fra Asia og Afrika med brodden fra frijazzen og den utstrakte formsansen fra samtidsmusikken. Røysum lover oss at det blir fengende, gledesspredende, energisk og eventyrlysten musikk.

Søndag 3. mars kl. 20:00
Passe Planta

Ingrid Skåland Lia: alt- og sopransaksofon, Sigrid Aftret: tenorsaksofon, Lyder Øvreås Røed: trompet og kornett, Henrik S. Dalen: kontrabass, Torstein Slåen: gitar

Passa planta er eit nytt og spennande band med unge musikarar som fann kvarandre under studiane på Noregs musikkhøgskule. Bandet vart først samla i anledning bassist Henrik S. Dalen sitt eksamensprosjekt våren 2018. Dette resulterte i ein legendarisk konsert på Nasjonal Jazzscene og vart startskotet for bandets ferd vidare i den magiske verda av musikk og venskap. Musikken er tidvis svært strukturert, tidvis ikkje, tidvis kontemplativ, tidvis lett tilgjengeleg og uhøgtideleg, men ikke alltid! Den ber alltid preg av bandets felles ønske om å lage det dei sjølv kallar «ein stor musikalsk regnboge!».

Her er det noko for ein kvar smak!

Søndag 10. mars kl. 20:00
i samarbeid med
Samspill logo liten
Meditations and Prayers
Mathilde Grooss Viddal: treblås, Per Willy Aaserud: trompet, elektronikk, Børge-Are Halvorsen: tenorsaksofon, Øyvind Brække: trombone, Shruthi Rajasekar: vokal

Mathilde Groos Viddal – res.kamp. 2016 – kommer tilbake med prosjektet hun avsluttet sin residensplikt med for tre år siden. Mediations & Prayers – A silent demand for meditation het det, og de som var der for tre år siden vil garantert søke tilbake. For maken til opplevelse er det sjelden man får – selv på Kampenjazz!
Meditations & Prayers bygger på fri improvisasjon, indisk raga og koraler basert på nordiske salmer – fra både den gamle og den nye salmeboka – og folketoner. Meditations & Prayers er en stille oppfordring til samhandling, refleksjon og meditasjon.
Musikk på «blå» resept for generell vederkvegelse og spirituell vekst!

Søndag 17. mars kl. 20:00  
Bjørn Marius Hegges Occurrences
Siril Malmedal Hauge: Vokal, Alf Hulbækmo: Trøorgel, Eirik Hegdal Klarinetter og saksofoner, Simon Olderskog Albertsen Trommer og Vibrafon, Anja Lauvdal – Piano og Synth, Bjørn Marius Hegge Kontrabass/Cello/Gitar

Bjørn Marius Hegge har raskt etablert seg som en sterk basstemme i norsk jazz. Hans band Hegge ble Spellemann-vinner i 2017 med albumet «Vi är ledsna men du får inte längre vara barn». Dokkhuset ga sist høst Hegge mulighet til å skrive ny musikk for et nytt band, Occurences, i konsertserien Blanke ark. Nå kommer dette prosjektet til Kampenjazz. Occurrences er mer kammermusikalsk og mindre røffe, enn Hegges tidligere prosjekter. Musikken vil være nyskrevet, med tekster som Hegge skriver selv og tekster han henter fra andre.
Det er bare én ting å si: Be there – or be damned!

Søndag 24. mars kl. 20:00
konserten støttes av
logonorskjazzforum
Susanna & the Brotherhood of Our Lady  Utgivelseskonsert

Susanna: vokal, flygel, elektronikk, Stina Moltu: gitar, vokal, kassettspiller, Ina Sagstuen: vokal, elektronikk, synth, Natali Garner: vokal, elektronikk,
Ida L. Hidle: akkordeon, vokal

Susanna er klar med sitt 13. album siden 2004, ny musikk og et nytt band i anledning bestillingsverket på Vossa Jazz i 2017. Albumet heter Garden of Earthly Delights og musikken er inspirert av den nederlandske 1500-talls maleren Hieronymus Bosch. Innspilt i Ocean Sound studio på Giske, produsert av Deathprod og Susanna. Første single er så langt utgitt, flere kommer og albumet utgis 22. februar. Bli med og feire albumet sammen med Susanna og bandet på Kampenjazz søndag 24. mars!

Søndag 31. mars kl. 20:00
Lysne & Eilertsen  — Support: AOJO
Mats Eilertsen: bass, Jo David Mayer Lysne: gitar
Support: Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester, ledet av Shannon Mowday

Den akustiske gitaristen Jo David M. Lysne, med bassist Mats Eilertsen slapp på slutten av 2017 plata «Meander». Begge to er kjent med å stå – og sitte – på Kampenjazz’ scene.
Musikken er åpenbart inspirert av Lysnes inntrykk fra Filefjell og mange opphold på hans bestefars hytte der. Men musikken tegner historier og linjer som går langt utover dette, med dramaturgi og lyrikk, Lysne lover også klanger som kan bringe tankene mot det Fjerne Østen. Andre Kampenvenner kommer også.
AOJO – Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester – er support denne kvelden. Orkesteret ble startet opp høsten 2014 med medvirkning fra Østnorsk jazzsenter og hadde sin debutkonsert på Kampenjazz i desember samme år. Bandet består i dag av femten musikere i alderen 14 til 20 år. Saksofonisten og komponisten Shannon Mowday er musikalsk leder for bandet.
Etter en strålende konsert våren 2018 kommer de unge nå tilbake!

Søndag 7. april kl. 20:00
Mapping Oceans
Jørn Øien: piano, Audun Ellingsen: kontrabass, Tore Sandbakken: trommer og perkusjon

Her får du oppleve musikalsk spontanitet av ypperste kaliber. Dette blir en konsert full av nytelse og undring! Mapping Oceans er en jazztrio utenfor allfarvei. Trioen har fokus på kollektiv improvisasjon der musikerne improviserer frem musikk som gjerne kan høres ut som komposisjoner, men som alltid er spontan og skapt i nuet. Musikken varierer fra lyriske perler og meditative klangflater til heftige rytmer og eruptive vulkaner. Dette er musikere som har sine egne tydelige uttrykk men som i beste Nils Arne Eggen-forstand evner å gjøre samspille. Å skape noe større en delene det er bygget på. I 2018 slapp de plata «Marea», et album Terje Mosnes beskrev som «et veldig annerledes ‘pianotrioalbum’, men desto mer av et spill levende og til tider rett så besettende kammerjazzalbum».

Søndag 2. juni kl. 20:00
Oslo kulturskoles sommerkonsert

Det er nå en lang tradisjon ved Kampenjazz at vi avslutter vårsesongen med å høre de unge musikantene fra Oslo kulturskole. De gleder seg til nok en gang å videreføre tradisjonen med å presentere et pent knippe av sine unge og lovende musikanter.
Framtidas stjerner høres alltid først på Kampenjazz! Og vi gleder oss til å høre dem igjen.

Etter å ha opplevd de unge, nye stjernene, ønsker vi hverandre igjen god sommer – og ses igjen til en ny, spennende høstsesong – på Kampenjazz.